Kano Rotterdam

Tips om efficiënter te vissen: ontdek ze allemaal!

Geplaatst op

Iedere visser droomt ervan om een vis aan de haak te slaan die alle andere vangsten overtreft. Vissen is een kunst apart en je kunt er echt beter in worden na mate je het vaker doet. Natuurlijk zijn er experts die al heel lang vissen en echt de kneepjes van het vak onder de knie hebben. Van hen hebben we een aantal tips gekregen die we je in deze blog gaan laten zien.

Er zijn een aantal basis regels waarmee je het vissen een stuk leuker maakt omdat je meer vangt:

  • Doe een cursus
  • Orde
  • Vaker voeren
  • Prepareer je lijnen
  • Leg eerst alles weer neer, daarna het fotomoment
  • Gooi direct een of twee hengels uit

We nemen de punten even met je door.

Doe een cursus

Om goed te kunnen vissen is het belangrijk om een goede cursus te doen. Zeker als het bijvoorbeeld om zeebaarsvissen gaat. Alleen wanneer het veilig en volgens de wet gebeurd is het voor iedereen leuk. Een cursus leert je de basisvaardigheden aan.

Orde

Ordelijkheid is belangrijk om je vistijd goed te benutten. Je wilt geen tijd kwijt zijn met het zoeken naar spullen in een rommelige koffer. Dan duurt het te lang voor je een hengel kunt uitgooien. En je viskamp op orde brengen duurt dan ook veel te lang. Voor sommige vissoorten geldt een bepaalde tijd op de dag dat ze het meest actief zijn, beginnende bij de schemering en eindigend bij het ochtendgloren. Maak zoveel mogelijk efficiënt gebruik van deze tijd door een ordelijke werkwijze.

Vaker voeren

Eigenlijk is het heel logisch, maar wanneer je vaker voert, dan hou je de vissen lekker bezig en trek je ze aan. Wanneer je al het lokaas in een keer in het water gooit, dan heb je minder tijd om een vis te vangen. Dus de truc is om vaker een klein beetje te voeren.

Prepareer je lijnen

Het is slim om je lijnen alvast klaar te maken wanneer je die wilt uitzetten. Om bepaalde vissoorten te vangen, bijvoorbeeld karpers, zet je lijnen uit. Het is slim om deze niet pas in de boot te prepareren, maar juist voordat je uitvaart. Zo heb je meer tijd om te vissen.

Leeg alles weer neer

Wanneer je een grote vis gevangen hebt, wil je deze natuurlijk direct fotograferen. Toch is het beter om eerst je hengel, lijnen of waar je dan ook maar vist, eerst weer goed neer te leggen. De vis kun je in een speciale retainer leggen die in het water staat, zo blijft de vis in het water en verspil je geen vistijd, omdat de hengels tijdens het fotomoment al weer liggen.

Gooi direct hengels uit

Het is slim om bij aankomst direct een of twee hengels bij je stek uit te gooien. Daarna ga je het kamp opbouwen. Op deze manier ga je direct efficiënt om met je vistijd.

Meer ontdekken?

Wat zijn mooie plekken in Nederland om te varen en hoe gemakkelijk is een servicezuil in een jachthaven? Check het snel op onze site.

Gerelateerde berichten

Over ons

Buiten op het water zijn is iets wat veel mensen gaaf vinden. Op onze site besteden we aandacht aan zaken die hiermee samenhangen.

Contactgegevens

Via info @ kanorotterdam.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden