Kano Rotterdam

De mooiste plekken om in Nederland te varen

Geplaatst op

Wil je op het water genieten van de mooiste plekken van Nederland? Op verschillende locaties is  varen een prachtige ervaring. Hier lees je welke meren en plassen echt de moeite waard zijn om eens te bezoeken met je boot.

 

De Friese meren

Nergens in Nederland is het zo mooi varen in de natuur als op de Friese meren. Door de omvang zou je er een hele vakantie kunnen ronddobberen. Vooral het Slotermeer, Sneekermeer en Tjeukemeer zijn in trek bij toeristen en dagjesmensen. Je kunt vaak in alle rust rondvaren, ook in de zomer. Rond de meren zijn alle faciliteiten aanwezig om heerlijk te genieten op je boot.

 

Amsterdamse grachten

In de hoofdstad is varen heel populair. Naast de grote rondvaartboten vind je er ook kleinere elektrische sloepen, waarmee je zelf kunt varen. Vanaf het water zie je al de prachtige grachtenpanden vanuit een heel ander perspectief. Door de indeling van Amsterdam kun je op het water langs alle bekende highlights varen, zoals het Rijksmuseum, Artis of het Scheepvaartmuseum. Verwacht vooral in de zomer wel wat meer drukte op de grachten en zorg dat je bekend bent met de vaarregels: de beroepsvaart gaat altijd voor.

 

Rivierengebied

In Nederland stromen verschillende grote rivieren, waaronder de Rijn, Ijssel of Maas. Er zijn verschillende vaarroutes waarbij je diverse historische steden aandoet, zoals op de IJssel langs de Hanzesteden als Deventer en Zutphen. Op de Nederrijn vaar je langs prachtige steden als Arnhem en Wageningen. Ook in de Randstad kun je prachtig varen, aangezien waterwegen de meeste grote steden verbinden. Zo kun je via de Lek van Rotterdam naar Utrecht varen.

 

In Nederland is er heel veel te zien vanaf het water. Mocht je zelf niet over een boot beschikken dan kun je op verschillende locaties een boot huren. Bij Sloepdelen kun je bijvoorbeeld elektrische boten huren in zowel Amsterdam, Leiden, Utrecht als Haarlem.

Gerelateerde berichten

Over ons

Buiten op het water zijn is iets wat veel mensen gaaf vinden. Op onze site besteden we aandacht aan zaken die hiermee samenhangen.

Contactgegevens

Via info @ kanorotterdam.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden