Kano Rotterdam

Gave dingen die je in Amsterdam kunt doen!

Geplaatst op

We hoeven niemand uit te leggen dat Amsterdam de culturele hoofdstad van Nederland is. Daar beginnen we dan ook maar niet aan. Toch zijn we niet allemaal op de hoogte wat de hoofdstad te bieden heeft. En dat is ook wel logisch, want er is onvoorstelbaar veel te doen en steeds als je denkt dat je het wel kent, komen er nieuwe culturele initiatieven die je gewoon moet ervaren. In de blog gaan we je een aantal high-lights geven die je mogelijk gaan inspireren de hoofdstad een beetje in de gaten te houden en de vinger aan de culturele pols te houden.

Sloephuren

Het is mogelijk al een zeer oud concept, maar wordt nog steeds met veel enthousiasme door binnen- en buitenlanders omarmt: natuurlijk hebben we het over het varen in de grachten van Amsterdam. Om dit de kunnen doen heb je natuurlijk op z’n minst een sloep nodig. Laat dat nu net tot de mogelijkheden behoren. Nog leuker is het om een borrelboot te huren. Dat zorgt voor een hoop hilariteit. Je kunt zo prima genieten van een borrel en wat hapjes. Ideaal voor een teamuitje of een verjaardagsfeest.

Kroegentocht

Een kroegentocht is zoveel meer dan alleen langs een aantal kroegen gaan… o nee, het is toch echt vooral langs de kroegen gaan, maar als je een gids erbij betrekt, dan weet je dat je er ook nog iets van opsteekt. Of je het allemaal de volgende ochtend onthouden hebt is natuurlijk een tweede. Waar het omgaat is dat Amsterdam een leuk uitgaansgebied heeft waar je heel goed een paar uurtjes kunt ombrengen. Zo ook gerust een paar drankjes.

Clubs

Wanneer je echt een partyganger bent en gewoon niet kan stoppen met dansen, dan zijn er in Amsterdam een aantal clubs waar je niet aan voorbij mag lopen:

  • Air (RnB, Hiphop)
  • Club Panama Amsterdam (Techno, club)
  • Club NYX (Club, themafeesten)

Er zijn natuurlijk nog veel meer clubs die je eenvoudig kunt scannen of de line-up en muziekstijl bij je past.

Wandelen en musea

Er zijn veel manieren om je in de stad te vermaken. Zo is een wandeling maken een goede manier om de stad te verkennen. We bedoelen dan natuurlijk het centrum van de stad. Vooral daar tref je allerlei culturele hoogstandjes aan, zoals musea en Amsterdam heeft er een hele boel waarvan het Van Gogh en Rijksmuseum de meest bekende zijn. Hoewel het Mauritshuis natuurlijk ook bijzonder hoog scoort met haar unieke collectie beste schilderijen door Nederlandse meester-schilders uit de Gouden Eeuw.

Meer ontdekken?

Meer ontdekken is meer weten. Check onze blog en laat je informeren over nog meer leuke uitjes.

Gerelateerde berichten

Over ons

Buiten op het water zijn is iets wat veel mensen gaaf vinden. Op onze site besteden we aandacht aan zaken die hiermee samenhangen.

Contactgegevens

Via info @ kanorotterdam.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden