Kano Rotterdam

Leuke manieren om door de Amsterdamse grachten te varen

Geplaatst op

Als je langs de Amsterdamse grachten loopt, zullen de grote rondvaartboten je niet ontgaan. Ze zitten vol met toeristen en varen vaste routes door het centrum. Misschien leuk voor een keer, maar er zijn vele andere manieren waarop je van de Amsterdamse grachten kunt genieten.

 

Huur een bootje en vaar zelf

Verspreid door Amsterdam zitten verschillende bootverhuurbedrijven waar je zelf een bootje mag huren. Het voordeel is dat je geen vaarbewijs nodig hebt om deze te besturen. De bestuurder moet trouwens wel nuchter blijven. Op deze manier kun je zelf je route bepalen en je hebt genoeg ruimte in de bootjes om een aantal vrienden of familieleden mee te nemen. Lees je van tevoren wel even in over de vaarregels.

 

Suppen

Je kunt ook zelf met een surfplank door de grachten gaan. Dit vraagt wel om enige inspanning, want het gaat niet vanzelf. Train die spieren tijdens je vrije dag! Voordeel is dat je ook zelf je route kunt bepalen. In Amsterdam zijn er meerdere locaties waar je een surfboard met peddel kunt huren. Het voordeel van suppen is dat je het ook met een klein aantal personen kunt doen.

 

Bijzondere rondvaart

Naast de standaard rondvaart, zijn er diverse rederijen die een unieke rondvaart bieden. Zo kun je je rondvaart combineren met een uitgebreid diner, bijvoorbeeld bij Amsterdam Boat Events. Een uitgebreide borrel is ook altijd mogelijk. Een voordeel hiervan is dat je ook vaak zelf bepaalt waar je langs vaart.

 

Waterfiets

Een waterfiets lijkt wat ouderwets, maar de pret van zelf trappen is nog altijd even groot. Vooral leuk als je met een klein clubje mensen bent, maar je kunt natuurlijk ook met verschillende waterfietsen op pad. Ook dan kun je zelf de route bepalen. Zo ben je actief bezig en kun je tegelijkertijd genieten van de omgeving.

Gerelateerde berichten

Over ons

Buiten op het water zijn is iets wat veel mensen gaaf vinden. Op onze site besteden we aandacht aan zaken die hiermee samenhangen.

Contactgegevens

Via info @ kanorotterdam.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden