Kano Rotterdam

Zwemlestips voor jou als ouder

Geplaatst op

Veel mensen denken dat de gekozen zwemschool en aanwezige zwemlesdocenten er alleen voor zorgen dat kinderen afzwemmen en zwemlesdiploma’s halen. Natuurlijk is het belangrijk om de juiste zwemschool voor je kind te kiezen. Wel wordt er vaak gegeten dat ouders ook een belangrijke rol hebben rondom het volgen van zwemles. In deze blog geven we daarom een aantal zwemlestips voor jou als ouder.

Leg je kind niet teveel druk op

Helaas pushen ouders kinderen nog wel eens. Het beeld is ontstaan dat dit vooral langs de lijn bij sporten als voetbal, handbal en andere balsporten voorkomt. Toch willen sommige ouders dit ook nog wel eens doen bij zwemles. Voor de les in de auto of op de fiets, tijdens de les vanaf de zijkant of weer op de weg terug. Probeer je kind als ouder niet teveel druk op te leggen. Alle kinderen leren uiteindelijk zwemmen en ieder kind doet dit op zijn eigen tempo. Geniet er als ouder gewoon van om je kind plezier te zien hebben in het water.

Zorg voor een uitgerust kind

Zie het qua uitrusten en energie als een sport. Als je kind op zaterdagochtend voetbalt, dan merk je dat voldoende slaap in de nacht ervoor belangrijk is om optimaal te kunnen presteren op het veld. Zo is het ook bij zwemles. Kinderen die voldoende slaap hebben gehad en goed uitgerust zijn, hebben meer energie en kunnen zich beter concentreren en presteren. Hierbij is niet alleen voldoende slaap belangrijk, maar ook de rust in de uren voordat je kind naar zwemles gaat.

Praat altijd positief over zwemmen

Heb je zelf bijvoorbeeld watervrees, angst voor zwemmen of helemaal niets met water of zwemmen? Het is dan belangrijk om dit lekker voor jezelf te houden en je kind hier niet mee te confronteren. Probeer altijd positief over zwemmen te praten en vermijdt woorden als eng, bang of durven. Zo voorkom je dat je kind onnodig angstig wordt voor zwemmen.

Oefen ook buiten de zwemlessen

Samen buiten de zwemlessen lekker naar het zwembad gaan zorgt ervoor dat kinderen zich sneller comfortabel voelen in het zwembad. Ga op zonnige dagen dus lekker naar het zwembad en maak samen plezier in het water. Als je kind jou als ouder in het water ziet genieten, is de kans groter dat je kind er zelf ook van geniet!

Lees verder in ons blog

Gerelateerde berichten

Over ons

Buiten op het water zijn is iets wat veel mensen gaaf vinden. Op onze site besteden we aandacht aan zaken die hiermee samenhangen.

Contactgegevens

Via info @ kanorotterdam.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden