Kano Rotterdam

Tips voor een goede hike

Geplaatst op

Kies het juiste pad. Kies voordat je gaat wandelen een goed pad dat past bij de conditie van je groep en maak er van tevoren vertrouwd mee, begrijp het terrein, enz. Een wandeling van 10 kilometer over vlak terrein is anders dan rechtdoor bergopwaarts. Neem het juiste tempo aan en begin met kleine, behapbare wandelingen (die je elke week kunt uitbreiden). Als je met het gezin/kinderen wandelt, houd dan rekening met leeftijd en conditie. Als je alleen op pad gaat, laat anderen dan weten waar je gaat wandelen en wanneer je verwacht terug te zijn. 

Plannen

Zet het in je agenda. Laten we eerlijk zijn, onze agenda’s kunnen soms hectisch zijn. Bekijk de komende week (of weken) en zoek uit welke dag(en) voor je of je groep het meest geschikt is om te wandelen, zet die dag(en) dan in je agenda zodat je er tijd voor vrijmaakt. Controleer de weersvoorspelling voordat je aan de volgende wandeling begint.

Pak goed in

Pak het hoognodige in. Neem voldoende water mee (meer dan je nodig heeft), eten/snacks, EHBO-kit, insectenspray, zonnebescherming, kaart, kompas, waterdichte lucifers/aansteker, een hoofdlamp/flitslicht, batterijen, extra kleren en je telefoon. Sommige wandelaars nemen ook een GPS-tracker of noodapparaat mee. Ontdek wat je in je wandelrugzak moet stoppen.

Drink voldoende

Hydrateer! Hydratatie is van cruciaal belang voor, tijdens en na je wandeltocht. Als je traint, werkt je lichaam harder en verbruikt het de vloeistoffen die je binnenkrijgt in een hoger tempo. Streef naar ongeveer een halve liter water per uur matige activiteit bij gematigde temperaturen. Vermijd cafeïne. 

Neem proviant mee

Neem gezonde tussendoortjes mee die je voeden en energie geven tijdens je wandeling. Voorbeelden zijn sinaasappelschijfjes, bananen, appels, wortels, crackers/sandwiches met pindakaas, proteïnerepen en/of trail mix/noten.

Kleed je goed 

Draag lichtgewicht, vochtafvoerende, synthetische kleding (sla het katoen over en ga voor wol) en comfortabele sokken en schoenen/laarzen. Draag laagjes die je naar behoefte kunt aantrekken of uittrekken, en neem een lichte regenjas mee. Neem op koude dagen een muts en handschoenen mee. Vergeet geen zonnebrandcrème, zelfs op bewolkte dagen. Met falke wandelsokken heren zit je helemaal goed op je volgende hike, want daar kun je heerlijk op lopen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Buiten op het water zijn is iets wat veel mensen gaaf vinden. Op onze site besteden we aandacht aan zaken die hiermee samenhangen.

Contactgegevens

Via info @ kanorotterdam.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden