Kano Rotterdam

Tips voor een cruisevakantie

Geplaatst op

Als je het mij vraagt, kom je niet beter tot rust dan op een goede cruise. Wanneer je van plan bent om te gaan cruisen, lees dan vooral deze blog voor de beste tips die je helpen bij het plannen, geld besparen, inpakken en dineren. 

Verken het schip

Probeer op dag één van je cruise zoveel mogelijk van het schip te verkennen. Je zult in de verleiding komen om gewoon je bagage uit te pakken en naar het zwembad of het buffet te lopen, wat helemaal prima is. Maar sommige gebieden van het schip, zoals de spa en de thermische suite, zijn open voor rondleidingen tijdens deze tijd en je zult zien wat het schip allemaal te bieden heeft.

Probeer verschillende eetgelegenheden

Probeer elke dag een andere eetgelegenheid, of het nu voor ontbijt, lunch of diner is. Op die manier weet je niet alleen welke eetgelegenheden er zijn, maar weet je ook welke je later in de week nog eens moet proberen.

Ga zelf op verkenning

Kies je bestemmingen verstandig uit, zodat je op eigen houtje op verkenning kunt gaan. In plaats van honderden euro’s uit te geven aan excursies, zijn veel locaties veilig genoeg om zelf te verkennen, bij een Noord-Europa cruise zit je vaak wel goed. Maar ook Bermuda, de VS, Nieuw-Zeeland, Japan, Canada en de privé-eilanden van de cruisemaatschappijen zijn veilig en gemakkelijk op eigen houtje te verkennen. Wees echter voorzichtig op sommige bestemmingen, want misdaad en diefstal is een echte zorg voor toeristen!

Zo kies je je hut

Je hut kiezen is een belangrijk onderdeel van je cruise planning. Zodra je hebt besloten over een type hut die je zou willen, is het echt de moeite waard om op internet en YouTube te zoeken naar het hutnummer of het type hut en schip. Veel reizigers zullen zo vriendelijk zijn om video’s van de hut te uploaden, met details over hun kenmerken en lay-out, zodat je een voorproefje kunt krijgen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Buiten op het water zijn is iets wat veel mensen gaaf vinden. Op onze site besteden we aandacht aan zaken die hiermee samenhangen.

Contactgegevens

Via info @ kanorotterdam.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden