Kano Rotterdam

3 highlights in Rotterdam die je vanaf het water gezien moet hebben!

Geplaatst op

Rotterdam is een natuurlijk een stad boordevol highlights die je eigenlijk gezien moet hebben in je leven. Het is erg populair om deze te ontdekken door middel van een tour door de stad. Echter, in sommige gevallen is het vele malen mooier om deze highlights te ontdekken door middel vanaf het water. Op die manier zie je alles een keer van een hele andere kant en kun je tegelijkertijd genieten van een activiteit op het water! Naast het huren van een kano kun je natuurlijk ook een boot huren voor een rondvaart in Rotterdam.

De haven van Rotterdam

Deze ligt uiteraard voor de hand. De haven van Rotterdam, inclusief de Maasvlakte, is een indrukwekkende verschijning. Voorheen de allergrootste haven van de wereld en nog steeds groeiende; je kijkt je ogen uit. Het is ook mogelijk om een fietstocht over het terrein van de haven te doen, maar iedere gids zal een tocht over het water aanraden.

De Erasmusbrug en de Van Brienenoordbrug

De twee bekendste bruggen van Rotterdam mogen zeker niet ontbreken op de lijst van highlights. De Erasmusbrug is een architectonisch hoogstandje dat symbool is geworden voor het nieuwe, moderne Rotterdam. Dagelijks gaan duizenden mensen over de brug om van de oude binnenstad naar de Kop van Zuid te gaan. Vooral ’s avonds is het ideaal om hier onderdoor te varen, omdat je vanaf het water een fantastisch uitzicht hebt van de brug én de verlichte skyline van de stad.

De van Brienenoordbrug daarentegen is een stuk minder uitgesproken in design, maar minstens zo indrukwekkend. Het is de grootste brug van Nederland en loopt over de Nieuwe Maas. In veel gevallen is een tocht onder deze brug onderdeel van een grotere rondvaart om het eiland van IJsselmonde, die je tevens langs Dordrecht voert.

Stadion Feijenoord / De Kuip

Als een iconisch onderdeel van de stad en met een ligging pal naast de Nieuwe Maas, is het stadion van Feyenoord een van de hoogtepunten van iedere boottocht of tour door Rotterdam. Als je op het goede moment langsvaart, zoals tijdens een thuiswedstrijd van Feyenoord kun je vanaf het water duizenden fans horen zingen. Uiteraard is het ’s avonds ook een prachtig gebouw om foto’s van te maken. Het oude stadion gaat wellicht verdwijnen in de toekomst, maar vrees niet! Het nieuw te bouwen stadion zou ook pal naast het water komen te liggen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Buiten op het water zijn is iets wat veel mensen gaaf vinden. Op onze site besteden we aandacht aan zaken die hiermee samenhangen.

Contactgegevens

Via info @ kanorotterdam.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden