Agenda - Routebeschrijving
   

RCC Clubfaciliteiten

Het RCC clubgebouw

RCC bestaat al vanaf 1932 en dat is aan de naam te zien. De kanovereniging telt momenteel ruim 70   leden. Het clubgebouw staat aan de Kralingse plas. Leden hebben een sleutel van het clubgebouw zodat ze kunnen varen wanneer het hen schikt.

Lidmaatschap

Lidmaatschap van RCC staat open voor een ieder. Om veilig te kunnen kanovaren is het wel nodig te kunnen zwemmen. Bij jeugdleden tot 16 jaar wordt verwacht dat ouders toezicht houden.

Iemand die bij de vereniging betrokken is, maar geen kano vaart, kan geassocieerd lid worden (bijvoorbeeld ouders van jeugdleden). Zie op dit punt de kosten van het lidmaatschap. Oudleden en andere betrokken die de club een warm hart toedragen kunnen donateur worden. Zij worden via het clubkrantje van het reilen en zeilen van de club op de hoogte gehouden.

Clubavond

's Woendagavonds is de vaste clubavond. Dan kun je op je gemak de Kralingse Plas rondpeddelen, of serieus trainen voor wedstrijden. Maar je bent ook welkom om alleen met een bakkie koffie de laatste roddels bij te praten.

Trainingen

In de zomer wordt er in de kano getraind op de Kralingse Plas en op de Rotte. 's Winters huren we samen met Never Dry een zwembad voor eskimoteertraining en voor reddingsoefeningen.

Voor de wintertraining kun je in het clubgebouw werken met toestellen en gewichten. En voor de looptraining ligt het Kralingse Bos in de directe buurt.

Botenstalling

In het clubgebouw is er voor leden ruimte om hun kano te stallen. Er zijn ca. 80 ligplaatsen. Daarvan zijn er nog enkele beschikbaar.

Clubkano's

De vereniging bezit diverse clubkano's. Alle leden mogen daarin varen.

Clubevenementen

Er zijn een aantal jaarlijks terugkomende kano-evenementen. De Midwintertocht eind januari (als er geen ijs ligt), de Molentocht begin mei, de wildwaterweek in augustus, de Rottemerenmarathon in september, en het Ardennenweekend in december. Verdere kanoactiviteiten vinden spontaan plaats, zoals een zondagmiddag brandingvaren, een Midzomernachttocht, deelname aan de Veluwe ralley e.d.

Introductie kanovaren

In het zomerseizoen organiseren we doorlopend een introductie kanovaren. In vier lessen worden de basistechnieken van het kanovaren behandeld. De introductie is bedoeld voor niet-leden, om met kanovaren kennis te maken. De kosten voor de introductie ( 4 lessen) zijn €  40,-.

Eskimoteerles

In de winter huren we samen met Never Dry een aantal zaterdagsmiddagen een zwembad om te leren eskimoteren ( weer rechtop komen met je kano nadat je omgegaan bent, zonder uit te hoeven stappen), en om reddingsoefeningen te doen.

SchoolkanoSchoolkano

Een aantal malen hebben we voor leerlingen van een middelbare school een inroductie kanovaren verzorgd.

Watersport verbond(WSV)

RCC is aangesloten bij het Nederlands Watersportverbond. Alle leden zijn daarmee automatisch lid van het WSV en krijgen daarvoor het blad "Kanosport" toegestuurd. Het WSV geeft de licenties uit die nodig zijn om deel te kunnen nemen aan kanowedstijden.


RCC facebook